Landgoed

Landgoed Oud Groevenbeek

ermelo landgoed_watertoren

Op het Landgoed staat ook deze oude watertoren.

Op dit landgoed wandelt u door de bossen en parklandschap. Alle gebouwen die zich op dit landgoed Oud Groevenbeek bevinden zijn te bewonderen  vanaf wandelpaden. In het loofbos liggen zes ‘zichtassen’ die mooie vergezichten bieden. Het is  een cultuurhistorisch en natuurrijk gebied. U komt daar tijdens wandelroutes een grafheuvel,  een Jugendstil landhuis, een druivenkas, percelen met hakhout, een in kasteelstijl gebouwde watertoren, een koetshuis en een washuis tegen.

Nog een bijzonderheid van dit gebied is de wandelroute voor visueel gehandicapten. Dit pad, het zogenaamde Groevenbeekpad is hiervoor aangepast. Ook voor rolstoelgebruikers. U kunt voor deze route een braillefolder en een groot letterfolder verkrijgen via natuurmonumenten (zie onderstaande link).

Wilt u meer weten? Kijk dan op de site van Natuurmonumenten via deze link.

 Landgoed Staverden

Landgoed Staverden, met een landhuis dat bekend staat als het kasteel van Staverden, ligt in de gemeente Ermelo in een bosrijke omgeving. U ziet de bossen, de beukenlanen, akkers, weilanden (bloemrijke beekdalgraslanden, heideveldjes en graanakkers met akkeronkruiden) en zeer oude boerderijen. Door het landgoed heen stroomt de Staverdense beek. Bijzonderheid en zeker de moeite waard om te gaan kijken want Staverden is de kleinste stad van Nederland.langoed ermelo

U kunt via deze link wandelroutes downloaden. (bron Geldersch landschap en kasteelen).

Camping Klarenbeek
Oude Telgterweg 255
3853 PG Ermelo
T: 0341 361989