wandelpaden/routes

DSC_0897_402x600

Direct vanaf onze camping gaan wandelen

Vanaf onze camping kunt u al mooie wandelroutes maken. Maar Ermelo ligt zo mooi dat er in de omgeving zoveel meer te wandelen is. De bossen, de heidevelden, een korte of een lange wandeling. Genieten van de kruiden en bermplanten, een stadje, een museum een dagje naar het strand noem het maar het is allemaal in de buurt.

Enkele tips:

Het Norderpad Klompenpad.

Vanaf onze camping kunt u deze route lopen richting Putten. Er is een markering aangegeven door middel van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen. De route is soms over particulier terrein en daar mogen geen honden komen. U wandelt over eeuwenoude kerkpaden, over landwegen en landgoederen, langs waterpartijen en oude boerderijen. Een belevenis van afwisseling in cultuur en natuur.  De route is ongeveer 12 km. Wij vragen hiervoor uw begrip.

U kunt de route hier downloaden of via de vvv. van Ermelo een uitgebreide versie kopen.

Natuurpad Het Ruige Veld

Het natuurpad bestaat uit één van de meest gevarieerde gebieden. U loopt in een loof-en naaldbos (omstreeks 1850 was dit bos voor de houtwinning voor de kolenmijnen en rond 1900 verder aangeplant om het stuifzand te beperken) en zal worden afgewisseld met open veldjes en eikenhakhout. Er  zijn veel vogels en zoogdieren in dit gebied te vinden. Ook is er een trimbaan aanwezig. In het gebied liggen 8 grafheuvels. Via de VVV kunt u ook een opdrachtenboekje met opdrachten kopen die onderweg gemaakt kunnen worden. De route is 3 kilometer. Startpunt: parkeerplaats aan de Oude Arnhemsekarweg (zijweg Ericalaan). U kunt ook zonder routekaart lopen er zijn namelijk wandelroutes uitgezet. Let op er zijn ook ruiterroutes.

8 km Rondje Groevenbeek

De wandelroute voert u over de Landgoederen Oud en Nieuw Groevenbeek. U kunt deze  ongeveer 8 km wandelroute  hier downloaden. Wilt u meer weten over dit landschap? klik dan op deze link.

De Schapendrift wandelroute

De route begint en eindigt bij het bezoekerscentrum (bij de schaapskooi aan de Postweg) De lichtblauwe paaltjesroute volgen. Deze route is 3 km lang.  U loopt door de Douglasossen, gemengde bossen en langs de prachtige heidevelden. Onderweg ziet u mooi doorkijkjes over de Ermelose heide en het beekdal.Bijzonder zijn de eikenstrubben.

Route+Parkeren: Vanuit Ermelo richting Drie rijden. Ongeveer 2,5 km vanaf de bebouwde kom van Ermelo kruist u de (onverharde) Postweg. Daar linksaf en na 500 m aan de rand van de heide is de parkeerplaats van het Bezoekerscentrum/Schaapskooi. U kunt deze route (met meer informatie) ook bij het bezoekerscentrum kopen.

schapedriftwandeling

 Historische dorpswandeling Ermelo

Deze route neemt u mee in de geschiedenis van Ermelo. U kunt hier de wandeling downloaden.

Camping Klarenbeek
Oude Telgterweg 255
3853 PG Ermelo
T: 0341 361989